Brandweermaand: Piep in de bieb

6 november 2019 t/m 29 november 2019 | Koudum

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Piep in de Bieb is een reizende tentoonstelling van de brandweer met veel voorbeelden van oorzaken van woningbranden.

Het brandveiligheidsproject

Op woensdag 6 november is het brandveiligheidsproject in Bibliotheek Koudum geopend. Het project loopt tot en met vrijdag 29 november.

Kinderen en ouders kunnen aan de hand van een speurtocht de twintig meest voorkomende oorzaken van woningbranden opzoeken in de bibliotheek. De scholen uit de omgeving van de bibliotheek worden uitgenodigd voor deze speurtocht en een gastles brandveiligheid.

Dit project wordt georganiseerd door Bibliotheken Mar en Fean en Brandweer Fryslân en uitgevoerd in alle zes vestigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Na Koudum komt de reizende tentoonstelling nog in Workum en Sneek. Per bibliotheek duurt het project ca. 3 weken.

Inhoud van het project

De reizende tentoonstelling, over alle facetten van het brandweerwerk, bevat een expositie, een speurtocht voor de jeugd en voorlichting over het werk van de brandweer. De speurtocht voor de jeugd wordt ook aangeboden aan de basisscholen in de buurt. Deze groepen kunnen de speurtocht dan buiten de openingsuren van de bibliotheek komen doen.

Ook zijn er verschillende inloopmomenten waarbij er iemand van de brandweer aanwezig is waar het publiek vragen kan stellen en/of informatie kan krijgen over het brandweerwerk en brandpreventie. 
De brandweer is in de bibliotheek aanwezig op:
woensdag 13 november
woensdag 20 november
vrijdag 29 november