Project brandveiligheid 'Piep in de Bieb'

5 juni 2019 t/m 27 juni 2019 | Bolsward

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het brandveiligheidsproject 'Piep in de Bieb' is tot en met donderdag 27 juni in Bibliotheek Bolsward. Dit project wordt georganiseerd door Bibliotheken Mar en Fean en Brandweer Fryslân.

Piep in de Bieb

'Piep in de Bieb', is een reizende tentoonstelling met een tal van voorbeelden van oorzaken van woningbranden. Kinderen en ouders kunnen aan de hand van een speurtocht de twintig meest voorkomende oorzaken van woningbranden opzoeken in de bibliotheek. De scholen uit de omgeving van de bibliotheek worden uitgenodigd voor deze speurtocht en een gastles brandveiligheid.

Op woendagmiddag 5 juni, 12 juni en 19 juni en donderdag 27 juni is een brandweerman aanwezig voor alle brandveiligheidsvragen van bezoekers.

Dit project wordt uitgevoerd in zes vestigingen van Bibliotheken Mar en Fean.

De start was in Makkum, vanaf 5 juni  is 'Pieb in de Bieb' in Bolsward.
Vervolgens komt de tentoonstelling in oktober naar Wommels, in november naar Koudum, in januari 2020 naar Workum en in februari 2020 naar Sneek.
Per bibliotheek duurt dit project ongeveer 3 weken.

Openingstijden

Van 5 juni tot en met 27 juni is de 'Piep in de Bieb' tentoonstelling in de Bibliotheek van Bolsward aanwezig. 

Iedereen is van harte welkom tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Piep in de Bieb wordt afgesloten op donderdag 27 juni. Tijdens de jaarmarkt wordt een voorlichtingscontainer van de brandweer, voor de bibliotheek, geplaatst. In deze container is een spel, 'De Kameleonrace', gemaakt, waarbij je een boerderij moet zien te blussen door zo snel mogelijk vragen over brandveiligheid te beantwoorden. Het spel is compleet met rook, miniaturen en digitale visualisaties.