Presentatie Beeldschermloep

18 juni 2019, van 17:45 tot 18:30 | Sneek

Kosten: n.v.t.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dankzij een bijzonder idee en een genereuze schenking wordt lezen voor slechtzienden in Sneek en omgeving nu gemakkelijker.

Lionsclub schenkt loep aan Bibliotheek Sneek

Lionsclub Sneek doet een bijzondere schenking aan de Bibliotheek Sneek. De bibliotheek krijgt de beschikking over een hoogwaardige beeldschermloep waardoor ook slechtzienden kunnen blijven lezen. Op 18 juni wordt de loep op feestelijke wijze gepresenteerd.

Maculadegeneratie

Siebold Hartkamp, oud-burgemeester van Sneek, vroeg de aandacht van de bibliotheek voor zijn oogziekte maculadegeneratie waardoor hij zeer slecht ziet. Lezen is voor Hartkamp, evenals zijn lotgenoten, een waardevolle, maar moeizame onderneming. Een beeldschermloep is daarvoor een mooie, maar kostbare oplossing. De Lionsclub Sneek draagt graag bij aan lokale maatschappelijke initiatieven. Ook wilde Optelec, de leverancier van de loep, Bibliotheek Sneek een mooie korting geven.

Passend Lezen

Met de Grootletterboeken en diensten zoals Passend Lezen en de LuisterBieb beschikt Bibliotheken Mar en Fean al over goede faciliteiten voor slechtzienden. Door de komst van de loep wordt de toegankelijkheid van de bibliotheek voor deze doelgroep vergroot. Men kan nu zelf in de bieb een krant, tijdschrift of boek lezen.

Presentatie op 18 juni

De beeldschermloep wordt op dinsdag 18 juni in gebruik genomen.
Bent u geïnteresseerd?
U bent van harte welkom om 17.45 uur.