Workshop 3D-printer kinderen

27 juni 2019, van 15:00 tot 16:45 | Bibliotheek Sneek

Kosten: € 10,- (leden) | € 12,50 (niet-leden) (incl. materiaalkosten) | 10 -17 jaar

Wil jij weten hoe een 3D printer werkt, en hoe je zelf een ontwerp kunt maken in Tinkercad? In deze workshop laten we zien hoe je van je eigen ontwerp een échte 3D print kunt maken! We organiseren elke week activiteiten voor kinderen, maar af en toe ook voor volwassenen.

De 3D-printer

Je kunt super veel dingen maken met de 3D-printer. Maar, voor je kunt printen moet je eerst een ontwerp maken. In de workshop 3D-printen maken de kinderen kennis met de 3D-printer en zijn mogelijkheden. Ze ontdekken waar je kant-en-klare ontwerpen kunt vinden, hoe je deze kunt gebruiken. De kinderen krijgen les in de basistechnieken van 3D tekenen, het ontwerpen op de computer en krijgen een duidelijke instructie. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag of met ondersteuning van een fablab medewerker. De kinderen maken een eigen ontwerp en kunnen deze tijdens of naderhand laten printen in 3D klein formaat.

Na deelname van deze workshop mag je tijdens een inloop of een doe middag gebruik maken van de 3D-printer. Reserveren kan ook buiten de inloop en doe middagen in overleg. Uiteraard is er altijd iemand aanwezig om te helpen. Materiaalkosten voor deze workshop zijn bij de prijs inbegrepen.

Waar en wanneer?

Donderdag 27 juni
15.00 - 16.45 uur
FabLab in Bibliotheek Sneek
€ 10,- (leden) | € 12,50 (niet-leden); incl. materialen

Let op: maximaal acht deelnemers (voor kinderen van 10 - 17 jaar)