Bakkers in Friesland

4 december 2019, van 10:15 tot 12:00 | Heerenveen

Kosten: € 1,- inclusief koffie of thee

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bert Looper

Op woensdag 4 december vertelt Bert Looper in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen over bakkers en andere ambachten. Deze lezing start om 10.15 uur en de toegangsprijs is € 1,- inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom.

Vroeger en nu

Oranjekoek

Aan de hand van historisch beeld- en filmmateriaal behandelt Looper aspecten van het bakkersvak van vroeger en nu. De geschiedenis van de Friese bakkers is in belangrijke mate illustratief voor de economische en sociale geschiedenis van onze provincie.

Besproken wordt onder meer wat mechanisatie en schaalvergroting voor het bakkersvak betekenen. Ook het verloop van het aantal bakkers, de sinterklaas- en kerstdrukte en producten als suikerbrood, oranjekoek en ‘dúmkes’ passeren de revue.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Seniorcafé in Bibliotheek Heerenveen