Week van de Alfabetisering - Durf!

9 september 2019 t/m 15 september 2019 | Bolsward, Makkum, Wommels, Workum

Kosten: n.v.t.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij verbergen vaak dat ze grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En daardoor ook met digitale vaardigheden. Er heerst een groot taboe op laaggeletterdheid. Mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen.

In onze bibliotheken kunnen mensen scholing krijgen in taal en ook gratis computerles.

Er zijn spreekuren waar u alle informatie kunt krijgen over de mogelijkheden. Durf het ook aan en kom even langs in de bibliotheek. En zie dat de Nederlandse taal leren ook erg leuk kan zijn!

Hieronder ziet u waar en wanneer u terecht kunt:

Bibliotheek Dag Tijdstip
Bolsward maandag 9 september 14.00 - 16.00 uur
Makkum woensdag 11 september 10.00 - 12.00 uur
Wommels woensdag 11 september 14.00 - 16.00 uur
Workum vrijdag 13 september 14.00 - 16.00 uur

Digi-Taalhuizen in onze bibliotheken

Al onze bibliotheken hebben een Digi-Taalhuis waar u het hele jaar door (soms met uitzondering van schoolvakanties) tijdens wekelijkse bijeenkomsten geholpen kunt worden met taal en digitale vaardigheden.

Week van de Alfabetisering

Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele duizenden mensen komen van maandag 9 tot en met zondag 15 september samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Onder de noemer DURF! zetten alle organisaties tijdens de Week van de Alfabetisering zich in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer.

Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.