Nederland Leest: Lezing Aaf Brandt Corstius

27 november 2019, van 20:15 tot 21:45 | Sneek

Kosten: € 6,00 (leden en donateurs) | € 10,00 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van Nederland Leest, met als thema 'Duurzaamheid', geeft Aaf Brandt Corstius een lezing in Bibliotheek Sneek. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Sneek.

Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius (Haarlem, 3 maart 1975) is een Nederlandse columniste, vertaalster, schrijfster, publiciste en redactrice. Als lezer kennen we haar vooral van haar columns, vanaf 2006 innrc.next en vanaf 2010 in de Volkskrant.

Aaf Brandt Corstius, is een telg uit het geslacht Corstius, dochter van schrijver Hugo Brandt Corstius en de zus van correspondent Jelle Brandt Corstius. Aaf studeerde vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte ze als redacteur bij diverse uitgeverijen, vertaalde boeken uit het Engels en schreef twee restaurantgidsen. In november 2006 verscheen haar debuut Het jaar dat ik dertig werd, een bundeling van columns die vooral verhalen over haar aan/uit-relatie met ‘Meneertje Knipperlicht’ in New York. Dat meneertje bleek Arnon Grunberg te zijn.

Sinds 2006 verschijnen er met regelmaat bundelingen van Corstius’ columns, waaronder Het jaar dat ik (2x) moeder werd (2012), Eindelijk 40 (2017) en meest recent Trouwboekje (2018). Deze handelt, zoals de titel al doet vermoeden, over haar voorbereiding op het huwelijk. "Hartveroverend onhandig en met veel gevoel voor drama en zelfspot”, aldus de recensie in NRC Handelsblad. Tussendoor schreef ze nog een toneelstuk onder de titel Fiftyfifty (2013).
Dit jaar maakte ze een solovoorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam onder de titel Welkom bij mijn zielige jeugd. Ook staat er voor 2020 nog een toneelstuk van haar op stapel.
(foto Aaf Brandt Corstius: Bob Bronshoff)

Nederland Leest

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat democratie, in 2017 robotica en in 2018 was het thema voeding. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Thema 2019: Duurzaamheid

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

woensdag 27 november
20.15 - 21.45 uur
Bibliotheek Sneek
€ 6,-- (leden en donateurs) | € 10,00 (niet-leden)

Reserveren

Als u een literaire bijeenkomst wilt bijwonen verzoeken wij u vriendelijk vooraf te reserveren. Dit kan door een mailtje te sturen naar Stichting LAS, via de informatiebalie van Bibliotheek Sneek en Boekhandel Van der Velde, vestiging Sneek.

Onze donateurs ontvangen voorafgaand aan de literaire avonden een mail als geheugensteuntje waarna zij kunnen reserveren. Zo zijn zij altijd verzekerd van een toegangskaart. Kaarten zijn, zolang de voorraad strekt, ook verkrijgbaar aan de zaal.